JD17NL Presentaties

Back

Op 1 en 2 april 2017 vonden de jaarlijkse Joomla! Dagen plaats. Voor mij was het dit jaar de 3e keer dat ik aanwezig was bij op de Joomla! Dagen. Dit jaar heb ik ook voor het eerst bijgedragen door twee presentaties te verzorgen.

Joomla! Modules, iedereen kan ze maken!

Het maken van extensies voor Joomla! wordt vaak gezien als iets ingewikkelds dat alleen voor ontwikkelaars is weggelegd. Maar dat is helemaal niet zo! Joomla! modules zijn bijvoorbeeld erg makkelijk te maken met minimale kennis van HTML en PHP. In deze presentatie liet ik zien hoe je een simpele module kunt bouwen voor je website. Het niveau van deze presentatie was voor gevorderde gebruikers, programmeer ervaring is dus niet nodig!

Joomla! modules, iedereen kan ze maken! from Niels van der Veer

Object Oriented Programming

Object Georiënteerd Programmeren (OOP) is vrijwel de standaard in de ontwikkelaarswereld. Maar wat is het nou eigenlijk precies en wat kun je er als ontwikkelaar nou precies mee? Deze presentatie ging over wat OOP nou eigenlijk is en hoe ontwikkelaars dit binnen hun (joomla) projecten kunnen toepassen. Deze presentatie was voor ontwikkelaars met veel programmeer ervaring.

Object Georiënteerd Programmeren from Niels van der Veer

Volgend jaar weer?

Jazeker! De Joomla! dagen zijn voor mij elk jaar weer hét moment om nieuwe kennis op te doen, kennis over te dragen en mijn netwerk uit te breiden. Als ik volgend jaar weer de kan krijg om een presentatie te verzorgen zal ik dit zeker doen!