Android App "Awesome Bike Data"

Back

In opdracht van de Hogeschool Rotterdam heb ik samen met 3 medestudenten een Android Applicatie gemaakt. Deze applicatie toont zogenoemde ‘Fietstrommels’ in Rotterdam en statistieken over fietsendiefstal.

De app

Awesome Bike Data screenshot De app genaamd ‘Awesome Bike Data’ weergeeft een overzicht van alle fietstrommels in Rotterdam. Fietstrommels zijn plaatsen waar je je fiets veilig kunt neerzetten in Rotterdam en de kans klein is dat deze gestolen wordt. Naast een overzicht van deze fietstrommels weergeeft de app ook verschillende statistieken over fietsendiefstal, en heeft deze de mogelijkheid om de locatie van je fiets op te slaan.

Uitwerking van het project

Tijdens het project is gewerkt met behulp van de Agile methode Scrum. Eén van de teamleden was dus ook daadwerkelijk scrum master. Mijn taken binnen dit project waren:

  • Ontwikkelaar
  • Scrum Master
  • Beheerder van de GitHub repository

Het gehele project had een duur van 3 sprints van elk één week lang. De planning was als volgt: aan het einde van sprint 1 moest de basis van de applicatie en de database waarin alle opgeslagen is afzijn. In sprint 2 moesten alle Must haves van de applicatie af zijn, zodat voor sprint 3 als Should haves en coulds haves gedaan konden worden.

Technische kant van het project

De Android Applicatie is gebouwd met behulp van Xamarin Framework. Dit is een framework waarmee in de programmeertaal C# applicatie gemaakt kunnen worden. Verder hebben we gebruik gemaakt van een MySQL database en een API om de data op te gebruiken in de app. Het is binnen een android applicatie namelijk niet mogelijk direct contact te maken met een database. De API die we hiervoor hebben gebruikt is geschreven in PHP.